Personal tools
Home archief architectuur projecten cultureel centrum Gilze-Rijen

cultureel centrum Gilze-Rijen

de Boodschap

Midden in de voormalige kerk de Boodschap is de theaterzaal geplaatst, met vlakke publieksvloer, balkon en verhoogd poduim, met daaronder kleed- en repetitieruimten. De ruimte tussen de bestaande glas-in-lood-gevel en de zaal doet dienst als foyer. Door de vide zijn de routes op beide verdiepingen en aan weerszijden van de zaal in een oogopslag te overzien. Aan de zijgevels bevinden zich een peuterspeelzaal en andere activiteitenruimten. De bibliotheek is in een zelfstandige vleugel achter het kerkgebouw geplaatst; een tweede front aan een nieuw plein. De pastorie doet dienst als kantoor.

In opdracht van HeijVo Bouwmanagement  heeft DSA in 2010 voor revitalisering een schetsboek gemaakt met het oog op behoud van inventiviteit, kwaliteit en esthetiek van het cultureel centrum.

programma:  theater, horeca, bibliotheek, peuterspeelzaal en activiteiten-ruimten voor senioren en jongeren
adres:  Nassaulaan te Gilze-Rijen
ontwerp: 1995-1995 / 2010
realisatie: 1996-1997
projectteam: Gerard Derks - Frank Bouwens - Paul Leermakers - Arjan van Boekel
opdrachtgever:  gemeente Gilze-Rijen