Personal tools
Home projecten architectuur kantoorgebouw en appartementengebouw te 's-Hertogenbosch

kantoorgebouw en appartementengebouw te 's-Hertogenbosch

kantoorgebouw 'Van Lanschot toren' en appartementengebouw 'la Cour' aan het Leonardo da Vinciplein

La Cour en de van Lanschottoren vormen naast het Paleis van Justitie de eerste grootstedelijke uitbreiding aan de westzijde van het station in ’s-Hertogenbosch.

De vormgeving refereert aan de vormentaal van het Paleis van Justitie (architect: Charles Vandenhove), waardoor er een architecturale aansluiting ontstaat op de Stationsweg aan de oostzijde van het station. Bij la Cour is gekozen voor een hofvormige opzet met stedenbouwkundige poorten richting Leeghwaterlaan, zodat er vanuit deze laan zicht is op de semi-openbare hof. In het stedelijk blok zijn de parkeerplaatsen gelegen onder een half open tuin. De van Lanschottoren is oorspronkelijk ontworpen als woontoren, maar in een later stadium functioneel gewijzigd in een kantoorgebouw. Onder het openbare gebied is een parkeergarage gelegen.

programma: stedenbouwkundig concept, en ontwerp van 162 (deels senioren) appartementen met 1300 m2 commerciële ruimte, een parkeergarage voor 130 auto's, 8500 m2 kantoor voor van Lanschot Bankiers met parkeergarage voor 88 auto's.
adres: Leonardo da Vinciplein  te 's-Hertogenbosch
realisatie: 1995/2002
opdrachtgever: Kondor Wessels Projecten (Rijssen)
ontwikkelaar: Credo Integrale projectontwikkeling (Oosterbeek)
realisatie: Bouwbedrijf Wessels (Zeist)
adviseur constructies: Van der Vorm Engineering (Delft)
adviseur geluid: Peutz (Mook)
adviseur installaties: Becks technisch adviesbureau (Vught)