Personal tools

woningen Goirle

van Hogendorpplein

 

Tussen de seniorenwoningen aan de Wittenlaan en het groene Van Hogendorpplein vindt de uitbreiding en revitalisering van het buurtwinkelcentrum plaats. Daarboven verrijst wooncomplex Koningsschild, met een variatie aan appartementen.

Binnen het sculpturale bakstenen volume heeft het complex verschillende gezichten:

Aan de zonnige zuidzijde zijn woningen georiënteerd op levendige openbare ruimtes, hetgeen zichtbaar wordt in de transparante beton-omkaderde vlakken.

De woningen aan noord- en oostzijde krijgen meer geluidbelasting door de weg richting dorpscentrum. Door de diepe neggen is de baksteen daar beeldbepalend en overheersend op de gevelopeningen. De afmetingen van die openingen kunnen zo variëren, in een speels wisselend ritme, passend bij de functionele behoefte.

De sculptuur wordt verder verbijzonderd door de strategische plaatsing van een aantal penthouses en door de transparantie, colonnades en de onderdoorgang in de plint.

programma:

parkeerkelder met 85 parkeerplaatsen, een commerciële plint van ca. 2100 m² en 5 woonlagen met een gezamenlijke binnentuin. In deze 5 woonlagen bevinden zich 49 koopwoningen, van 67 m² tot 168 m² en 22 huurappartementen van 62 m² tot 115 m² (senioren/zorg)

adres: van Hogendorpplein - Wittendijk te Goirle
ontwerp:                    2002/2009                                                                                                       
realisatie: 2010/2011
projectteam: Gerard Derks - Jan Marcus - Saskia van Heerde – Gilbert Kriele
opdrachtgever:

Bouw- en ontwikkelingsmaatschappij van Wanrooij-van Schijndel (Geffen)                van Wanrooij / van Schijndel 

aannemer:  Bouwbedrijf van Schijndel B.V. (Geffen) 
adviseur constructies: Advies- en ingenieursbureau voor bouwconstructies van de Laar (Eindhoven)
adviseur installaties: Visietech (Almkerk)
artist impressions:  Architectuurproducties (Eindhoven)
maquette:  Design Studio Valkenswaard (Valkenswaard) 
website:  www.koningsschild.nl