Personal tools

woningen Rosmalen

appartementen en patiowoningen plan 'd'n Bies'

De locatie van de voormalige Bakkerij Verbiezen, van oudsher “d’n Bies” genoemd, bestaat uit twee delen:

Het appartementencomplex vormt een poort-accent op de route naar het dorpscentum, dat enerzijds de Molenstraat (als lint) begeleidt en anderzijds een front vormt aan de Oude Baan (als ring).

Achterin zijn de patiowoningen gerealiseerd, passend in de schaal van de woonwijk, met  steeds een volledig woonprogramma rondom de patio op begane grond en een zonnige (atelier-)ruimte aan het terras op de verdieping.

programma:

7 patio-woningen en 23 appartementen met 34 parkeerplaatsen in souterrain
adres:  hoek Molenstraat - Oude Baan te Rosmalen 
ontwerp:                    2001-2003                                                                                            
realisatie: 2007-2008
projectteam: Gerard Derks - Arjan van Boekel - Frank Smits - Roosmarijn Lak
opdrachtgever: aannemersbedrijf P. Hoedemakers en Zn. (Rosmalen)
aannemer: aannemersbedrijf P. Hoedemakers en Zn. (Rosmalen)
adviseur constructies:

Raadgevend Ingenieursbureau van Nunen (Rosmalen)